Ambita Puls 

Puls på eiendomsmarkedet - trender, tanker &  teknologi. 

close
Publisert av Ambita
20. mars 2019

Digitale byggesøknader på full fart inn i markedet. Ambita og Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) har utviklet løsningen som er tilpasset profesjonelle aktører - Byggesøknaden. De nye digitale løsningene betyr at kommunene må gjøre seg klar til å ta imot byggesøknadene som kommer fra Altinn. 

Direktoratet for byggkvalitet har skrevet en artikkel som gir informasjon om hvordan kommunene forberede seg på å ta imot digitale byggesøknader.

Saken er gjengitt i nedenfor og kan også leses på DIBKs nettsider:

 

Slik forbereder du kommunen på å motta digitale byggesøknader

Det er systemet kommunen har for mottak, arkivering og saksbehandling av byggesaker i dag, som bestemmer hvordan søknadene ser ut for saksbehandlerne. Det er også sak- og arkivsystemet som avgjør hvordan søknadene kommer inn til kommunen.

 

Digitale byggesøknader kan mottas i kommunen på tre ulike måter: 

1. Kommunen har sak-/arkivsystem med tjenesten SvarInn

Hvis kommunen har SvarInn, sendes søknadene fra Altinn direkte inn i arkivsystemet hos kommunen.

SvarInn er KS' mottakssystem og er koblet til kommunens sak/arkivsystem og andre fagsystemer. Har du tekniske spørsmål om hvordan kommunen mottar søknader og tilrettelegger for SvarInn, bør du ta kontakt med kommunens sak/arkiv-leverandør. Les mer om SvarInn på nettsiden til KS.

2. Kommunen har sak-/arkivsystem, men ikke tjenesten SvarInn

Hvis kommunen har sak-/arkivsystem men ikke SvarInn, sendes byggesøknadene til kommunens meldingsboks i Altinn. Dette betyr at kommuner som ikke har SvarInn, må hente søknadene fra meldingsboksen. Slik delegerer du roller i Altinn. 

3. Kommunen har eByggesak

Har kommunen i tillegg eByggesak, kommer søknadene inn i saksbehandlernes fagsystem med alle data.

 

Vi anbefaler at kommunene anskaffer eByggesak

eByggesak  er den nye generasjonen saksbehandlingssystem. Prosjektet eByggesak eies av KS og utvikles i samarbeid med Direktoratet for byggkvalitet, Kartverket, SSB og en rekke pilotkommuner. eByggesak er utviklet etter en kravspesifikasjon fra KS. Mange kommuner er i ferd med å anskaffe systemet. Alle de tre sak-/arkivsystemleverandørene kan levere eByggesak.

Se mer om eByggesak på ks.no

Endret innsendingsmetode fra ByggSøk

På sikt vil søknader som er fylt ut i ByggSøk komme til kommunen via Fellestjenester BYGG og Altinn. Kommunene vil da ikke lenger motta disse søknadene på e-post.

 

----------------

Ønsker du å teste Byggesøknaden?

Fyll ut registreringen, og du vil få tilsent e-mail med informasjon om hvordan du kommer igang.

Registrer meg for Byggesøknaden

 

 

Relaterte innlegg:

digitalisering endringsledelse

Kan krisen endre eiendomsmarkedet for godt?

Det er snart fire måneder siden Koronaviruset traff oss. Mye er endret, og sjelden har vi vel lært så mye om oss selv og...

digitalisering 3D

Byggebransjen omfavner bruk av 3D teknologi

Mange eiendomsutviklere bruker i dag 3D-modeller til å visualisere store og komplekse eiendomsprosjekter, og teknologien...

digitalisering eiendomsutvikling byggesøknad

Digitaliserer vekk feil og mangler

Byggebransjen står overfor flere store digitaliseringsinitiativer. Et av dem er digitale byggesøknader. Tjenesten Bygges...