Ambita Puls 

Puls på eiendomsmarkedet - trender, tanker &  teknologi. 

close
Publisert av Ambita
22. november 2017

De fleste eiendomsmeglere opplever et sterkt tidspress i hverdagen. Heldigvis finnes det løsninger som gjør det enklere å håndtere salgsprosessen, slik at du kan spare verdifull tid.

 

Prosessene rundt et boligsalg krever mye og riktig informasjon, og en megler skal gjerne håndtere flere salgsprosesser på én gang. Samtidig er bransjen tydelig regulert. Lovpålagt dokumentasjon skal hentes inn fra flere forskjellige kilder, som ulike kommunale instanser, forretningsfører eller borettslag. Dette krever mye tid og ressurser av meglerne.

– Eiendomsmeglerne har selv ansvar for å innhente all nødvendig informasjon i forbindelse med kjøp og salg av en bolig. Hvis du ikke skaffer og formidler de opplysningene du skal, kan du bli stilt ansvarlig juridisk. I tillegg er det viktig å levere raskt, slik at kunden blir fornøyd, sier Stig W. Seljeseth, adm. dir. i Ambita, et ledende kompetansemiljø innen formidling og digitalisering av eiendomsinformasjon.

Meglerpakker - direkte i din arbeidsflyt

Ambita har utviklet Norges største portal for eiendomsinformasjon, som brukes av tusenvis av meglere hver dag.

– Vår erfaring er at meglere ønsker komplette meglerpakker levert raskt og automatisert rett inn i sitt eget meglersystem. Informasjonsbehovet er stort, og vi har samlet all informasjon man trenger på ett sted. Dette gir sikker og rask tilgang på all informasjon man trenger ved kjøp, salg, utbygging og forvaltning av eiendom, sier Seljeseth.

– Med en automatisert formidlingskanal vil du få standardiserte leveranser som inneholder akkurat de opplysningene du er ute etter – rett i din egen innboks.

Mindre manuelt arbeid

Mange kommuner sender fortsatt dokumentasjon i papirkopier med posten. Dette kan gjelde flere ulike instanser i samme kommune, som plan- og bygningsetaten, vann- og avløp eller kemner. Det er tidkrevende å innhente informasjon fra de mange ulike instansene.

Ambita har samlet informasjonen fra over 300 kommuner, boligbyggelag og forretningsførere som utgjør kjernen i de digitale meglerpakkene. I tillegg finner du informasjon fra for eksempel brann- og feiervesen. Ingen annen tjeneste i markedet har mer komplett samling av eiendomsinformasjon og kartdata. 

– Om du benytter deg av en samlet formidlingskanal, kutter du ned antall informasjonskilder du trenger å forholde deg til. Dette kan spare deg for enormt mye tid, avslutter Seljeseth.

Relaterte innlegg:

eiendomsutvikling digital bolighandel

Infoland fortsatt størst på eiendomsinformasjon

Infoland har gjennom mange år vært den ledende tjenesten for eiendomsinformasjon i Norge. Fortsatt er Infoland den vikti...

digital bolighandel

Tinglysingen blir enklere

Ambita har lansert en ny løsning som tilrettelegger for en enklere tinglysingsprosess mellom banker og meglerhus. I tett...