Skip to content
Marit Lund15.mar.2022 07:58:233 min read

Smarte eiendomsdata ga stor gevinst for Sbanken

Eiendomsdata fra Ambita har hjulpet Sbanken til å få digitalisert boliglånsprosessen. Andelen heldigitale boliglån økte med 48 prosent etter at Sbanken tok i bruk løsninger fra Ambita. Dette betyr at kundene opplever raske og trygge boliglånsprosesser i en heldigital tjeneste.

I 2017 lanserte Sbanken en ny versjon av tjenesten boliglånveiviserenMålet var å forenkle håndteringen av boliglån og automatisere en større andel av boliglånsprosessen. For å gjøre de digitale prosessene enklere samarbeidet de med Ambita, som er Norges ledende leverandør av løsninger basert på eiendomsdata. 

– Vi ønsket å få opp andelen digitale dokumenter og slik at kundene opplevde raskere og bedre kundebehandling. Tidligere måtte mange kunder skrive ut lånedokumentene, signere for hånd, og sende dokumentene med posten. Deretter måtte banken manuelt kontrollere at kunden hadde signert korrekt på de riktige stedene i lånepapirene. Ofte opplevde vi at kunden ikke hadde signert papirene riktig. Dermed måtte vi sende lånepapirene tilbake kunden i posten, be kunden signere på nytt og vente på å få papirene tilbake. Dette kunne ta mange dager. Nå er det gjort i løpet av sekunder, noe som gjør hverdagen enklere for både kunden og oss, forklarer produktspesialist i Sbanken Ida Kristin Meland.

Ambita-Eiendomsdata

Løsninger fra Ambita bidrar til bedre kundeopplevelser og lavere feilmarginer i de digitale boligsøknadene til Sbanken.

 

Enklere søknadsprosess

I tillegg implementerte Sbanken eiendomsdata fra Ambita direkte inn i den digitale tjenesten der kundene søker om boliglån. Dette sikret at kunden fikk eiendomsdata pre-utfylt i den digitale søknadsprosessen. Dette gjorde at andelen feil i utfyllingen av boligsøknaden har gått ned.

– Grunnen til at vi valgte Ambita var at de kunne levere eiendomsdata med en helt annen kvalitet enn vi hadde hatt før. Dette førte til at flere kunder kunne signere med BankID, forteller Ida Kristin Meland.

Etter å ha implementert Ambitas løsninger for eiendomsdata, økte Sbanken e-signeringsandelen på boliglån fra 56 prosent til 83 prosent i løpet av et år. Samtidig økte andelen kunder som fullførte søknadsprosessen i tjenesten med 33,5 prosent.

– Det hadde vi ikke hatt muligheter til uten samarbeidet med Ambita, sier Meland.

Færre kundehenvendelser

Meland forteller at med smarte eiendomsdata kunne banken legge på valideringsregler og egen forretningslogikk i veiviseren for boliglån.

– Med større kvalitet i datagrunnlaget, kunne vi blant annet gi kunden umiddelbar forklaring på hvorfor boliglånet ble innvilget eller ikke, forklarer Meland.

– Vi opplevde at konverteringsraten i den nye boliglånsveiviseren gikk opp 33,5 prosent. Kundene syntes søknadsprosessen var enklere å forstå, og det er veldig viktig for oss. Vi ønsker jo ikke at kunder som prøver å søke lån skal falle av på veien fordi prosessen er for kompleks, sier Meland.

Som en konsekvens av raskere og mer effektiv behandling av lånesøknader, gikk antallet henvendelser vedrørende boliglån til kundesenteret ned med 15 prosent.

Stabile tjenester

Sbanken er en ren nettbank, og kundene forventer at banken ligger helt i front når det gjelder digital utvikling. Derfor, sier Meland, er samarbeidet med Ambita svært spennende.

–  Vi har fått mye bedre kvalitet på eiendomsdataene, og har dermed forenklet prosessene både internt og ut mot kunder. Ambita leverer stabile tjenester med lite nedetid, og dersom våre utviklere har noen spørsmål, får de presise svar fra de som kjenner detaljene i løsningen. Og skulle det være en feil en plass, er de raske med å rette den opp. Ambita har dessuten lyttet til hva vi ønsket, og tilpasset løsningen til våre behov, avslutter hun.

 

FAKTA

Ambita har spisskompetanse på eiendomsdata, komplekse integrasjoner og åpne plattformer. Selskapet, som tidligere het Norsk eiendomsinformasjon, er heleid av Nærings- og fiskeridepartementet. Tusenvis av brukere benytter Ambitas tjenester hver dag i forbindelse med bolighandel eller byggeprosjekter. Ambita står blant annet for tjenester som Boligmappa, Infoland og eTinglysing. Selskapet ble etablert i 1987, og har hovedkontor i Oslo.

 

Sbanken ble startet som den første rene nettbanken i Norge i april 2000, den gangen under navnet Skandiabanken. Banken endret navn til Sbanken i 2017. I 17 år på rad har banken hatt de mest fornøyde bankkundene, ifølge Norsk kundebarometer. Per 30. juni 2018 hadde Sbanken 445 000 aktive kunder og en forvaltningskapital på 92,4 milliarder kroner. 

 

Ønsker du mer informasjon?

Fyll ut skjemaet, så vil vi ta kontakt med deg. 

 

 

RELATERTE INNLEGG