Ambita Puls 

Puls på eiendomsmarkedet - trender, tanker &  teknologi. 

close
Publisert av Sesilie Urkegjerde Halland, Geodata
03. september 2019

Brukeren i sentrum er mantraet i alle bransjer og med god grunn. Hvem lager vi noe for om det ikke er nettopp for brukeren? Et enkelt startpunkt for å skape bedre dialog med innbyggerne rundt eiendomsprosjekter er mer realistisk visualisering.

 

Gjesteblogg av Sesilie Urkegjerde Halland - Markeds- og kommunikasjonssjef i Geodata

Når du som arkitekt eller planlegger lager en ny modell av et område som skal bygges ut, er det mange som skal forstå og gi tilbakemeldinger på ditt utgangspunkt. Plan- og bygningslovens kapittel 5 sier at alle som utarbeider og fremmer planforslag, har en plikt til å legge til rette for aktiv medvirkning.

 

Det å vise frem utbyggingsplanene i 3D er et langt skritt i riktig retning for å gi folk bedre mulighet til å forstå og gi tilbakemeldinger. Med 3D ser vi flere dimensjoner av prosjektet, og det er enklere for alle å se hva den aktuelle utbyggingen faktisk betyr.

Du ser bedre hvor høyt et bygg faktisk blir fra alle sider og det kan enkelt lages en modell der man kan navigere seg rundt og få oversikt over ting som sol- og skyggeforhold, sammenligne med andre bygg osv. 3D visualisering er en enkel måte å skape forståelse på og dermed også legge bedre til rette for brukerinvolvering.

 

3D-teknologien har kommet langt de siste par årene og den er tilgjengelig for alle. Takket være Kartverkets høydemodell kan man se vegetasjon i det aktuelle området ned på 1 meters oppløsning.

 

Gjennom et samarbeid mellom Geodata og Ambita kan du nå kjøpe en 3D-modell av et valgt område nærmest rett ut av boksen – til eget bruk. Mer om det her. 3D-modellen kan du så ta inn i egne prosjekter og bruke den som formidling av utbyggingsplaner på en måte som gjør det hele mer virkelig for de du ønsker å involvere i prosessen.

Geodata Logo

--------------------------------------------------------------------------------------

Bestilling av 3D modeller og andre karttjenester gjøres på Infoland - Norges største og viktigste tjeneste for eiendomsinformasjon. 

Relaterte innlegg:

digitalisering eiendomsutvikling byggesøknad

Digitaliserer vekk feil og mangler

Byggebransjen står overfor flere store digitaliseringsinitiativer. Et av dem er digitale byggesøknader. Tjenesten Bygges...

eiendomsutvikling

Kartdata til byggeprosjektet - noen tips som kan gjøre prosjekteringen enklere

I planlegging av større byggeprosjekter er det viktig å ha tilgang på presis og riktige kartdata. Kartdataen brukes blan...

eiendomsutvikling byggesøknad

Byggebransjen digitaliseres - nå kommer digitale byggesøknader

Byggebransjen er på full fart inn i en digitalisert hverdag. En stadig større del av eiendomsutviklingsprosjektene utnyt...