Skip to content
Eirik Vigeland15.mar.2022 08:03:362 min read

Digipost gjør Boligmappa tilgjengelig for 1,7 millioner brukere

Idag kan brukere av Digipost motta fakturaer, kvitteringer, post fra det offentlige og mye mer i sin digitale postkasse. Nå har tjenesten blitt enda bredere, og gjennom sommeren rulles det ut en nyhet – til glede for alle som eier egen bolig.

 –Mange oppbevarer allerede viktig informasjon i Digipost siden tjenesten er kryptert, og brukerne selv eier alt innholdet i postkassen sin. Nordmenn er opptatt av bolig, og god dokumentasjon er verdt å ta vare på, så vi er glade for å utvide tilbudet i Digipost med Boligmappa, sier direktør Thomas Mathisen i Digipost.

Digipost har integrert Boligmappa i sin tjeneste. Det betyr at alle som logger på Digipost får tilgang til hele boligmappa til eiendommen sin.

Boligmappa er serviceheftet til alle bygg og boliger i Norge. Håndverkere kan sende inn dokumentasjon direkte, som samsvarserklæringer, bilder og garantibevis. Boligeieren kan også laste opp det hun vil, som kvitteringer og fargekoder. I tillegg finner man nyttig informasjon fra Eiendomsregisteret, som omsetningshistorikk, tidligere eiere og servitutter.

Alt dette blir nå å finne under den nye menyen “Bolig” i Digipost.

– Dette er en ny kurs for Boligmappa, som vi er svært fornøyde med å ha fått til. Det sier Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa. – Vi er ikke så opptatt avhvor boligeiere får tilgang til dokumentasjonen og informasjonen knyttet til eiendommen sin. Det viktige er at boligeiere får tilgang enklest mulig, og det er gjennom tjenester de allerede bruker. Digipost er i så måte en super match.

Det finnes i dag over 650.000 aktiverte boligmapper. Ett fylke rulles ut i uka, og først ut er Vestfold mandag 18. juni.

– Boligmappa følger eiendommen ved et salg, og et godt servicehefte kan øke verdien på eiendommen din, fortsetter Svendsen. – God dokumentasjon er derfor verdt å ta vare på. Det har nå blitt enda enklere med koblingen i Digipost.

 

Per-Christian-Svendsen-Foto-Olav-Heggø-768x512
Per-Christian Svendsen, daglig leder i Boligmappa, er opptatt av at boligeiere får tilgang til Boligmappa i tjenester de allerede bruker.

 

 

Digipost er Posten Norges digitale posttjeneste, og leverer tjenester som forenkler hverdagen til privatpersoner og virksomheter gjennom sikker og effektiv digital kommunikasjon. I Digipost blir både avsendere og mottakere identifisert, og brukerne kan motta alle type meldinger, til og med meldinger som inneholder sensitive personopplysninger. 7000 virksomheter og 1,7 millioner privatpersoner bruker Digipost.

Boligmappa er boligens servicehefte. Gratis for boligeiere, uten reklame og trygg innlogging med BankID. Boligmappa er landets største aktør på dokumentasjon på bygg og boliger. I dag brukes tjenesten av 3500 håndverksbedrifter, og over 650 000 boligmapper er aktivert av håndverkere og boligeiere. Boligmappa AS er en del av Ambita AS konsern som er heleid av Nærings- og fiskeridepartmentet.

avatar

Eirik Vigeland

CMO, Boligmappa

RELATERTE INNLEGG